Τι είναι το πρόγραμμα “Φωτοβολταικά στη Στέγη”;

Το Πρόγραμμα “Φωτοβολταϊκά στη Στέγη”, επιχορηγεί τα νοικοκυριά για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων με σύστημα αποθήκευσης (μπαταρία) και τους αγρότες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων με ή χωρίς σύστημα αποθήκευσης για αυτοκατανάλωση με εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού.

Δικαίωμα συμμετοχής στο εν λόγω Πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα (νοικοκυριά) και αγρότες (επαγγελματίες αγρότες ή αγρότες ειδικού καθεστώτος) που κατά τη χρονική στιγμή της αίτησης στο Πρόγραμμα έχουν συνάψει σχετική Σύμβαση Σύνδεσης για τον φωτοβολταϊκό σταθμό και το σύστημα αποθήκευσης (εφόσον υφίσταται) με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Τι βήματα ακολουθώ;

Οι διαδικασίες έχουν απλοποιηθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν και η εγκατάσταση του συστήματος γίνεται γρήγορα. Εσείς, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να έρθετε σε επαφή με μια εταιρία που θα σας κάνει το σχεδιασμό, την αίτηση και την εγκατάσταση.

Που θα βρω περισσότερες πληροφορίες;

Ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Δικτύου) είναι ο αρμόδιος φορέας που διαχειρίζεται τα συστήματα αυτοκατανάλωσης με φωτοβολταϊκά.

Στην ιστοσελίδα του θα βρείτε όλες τις πρακτικές πληροφορίες που χρειάζεστε (https://deddie.gr/el/themata-stathmon-ape-sithia/fv-apo-autoparagwgous-me-energeiako-sumpsifismo-heikonikoenergeiako-sym/).

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα “Φωτοβολταϊκά στη Στέγη” θα βρείτε στη σχετική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί και στην οποία υποβάλλετε την αίτησή σας (https://pvstegi.gov.gr/).